HTML

*N Fashion

"A divat változik,a stílus örök"

2011.05.31. 17:01 Niks

Mojzes Dóra interjú

Címkék: interjú dora mojzes

És íme a meglepetésünk:egy exkluzív interjú a tehetséges divattervezővel,Mojzes Dórával!

·      Hány éves korától kezdte érdekelni a divat világa?

Gyerekkorom óta ebben a világban nőttem fel.Anyukám is ruhatervező volt , a 80-90es években aktívan dolgozott, sok bemutatóra kiállításra jártam a szüleimmel. Jelmezeket is készített, sok színésznő megfordult nálunk akkoriban.

·     

És általában miből merít ihletet? Van e kedvenc korszaka?

Sok minden inspirál....zene,filmek, korszakok, hősnők.....Szeretek visszanyúlni régi dolgokhoz és valami újszerűvel ötvözni.

·      Mit gondol a nyár egyik vezető trendjéről a colorblokingról?

Tetszenek a színek, de magamon még mindig nem tudom elképzelni őket.:-) Az én 2011es nyári kollekcióm is nagyon színesre sikerült, ez egy kísérlet volt, de úgy gondolom közelebb állnak hozzám a sötétebb tónusok.Jobban tudok azonosulni velük.

·      Van olyan tervező akit példaképnek tekint?

Fiatalabb koromban Gaultier volt a nagy kedvencem.Aztán McQueen.Sok kedvenc tervezőm van....Viktor and Rolf, Riccardo Tisci,Nicholas Ghesquiere.Nincs olyan tervező akinek minden munkája ugyan úgy tetszik,de ez így van rendjén.Szerintem képtelenség mindíg ugyan úgy teljesíteni.Nekem is valamelyik munkám jobban sikerül valamelyik kevésbé, de ez hajt hogy próbáljak mindíg jobbat csinálni.


·      mik a tervei a jövőre nézve?

Szeretném ha a ruháim minél több helyen kaphatóak lennének!

·      ki a kedvenc modellje,a múzsája?

·      Nincs kedvenc modellem.Minden kollekciómhoz elképzelek egy karaktert, ami általában teljesen más.

mit gondol arról fog e változni a közeljövőben a divatszakma megítélése Magyarországon?

·      Hát én örülnék ha változna.A legnagyobb problémám jelen esetben, hogy az emberek nem tudnak különbséget tenni a “művészet” és a “hordható ruhák” között. Ha valami ötleteset, extravagánsat csinálsz, azt mondják “minek ez?Hova vegyem fel?” Ha hordhatót csinálsz azt mondja “Jaj hát ilyet én is tudok....” Nemrég egy cikkben a diploma munkámat hasonlítják a nyári kollekciómhoz.Hogy az milyen míves, ezzel ellentétben az aktuális nyári kollekcióm milyen gyenge.Szerintem ezt nem kéne, és nem is lehet összehasonlítani.Én nagyon szívesen, sőt, sokkal szívesebben csinálnék couture ruhákat, de nincs rá kereslet.Azért szeretem az egyedi felkéréseket fotózásokra, videoklippekhez, mert nem kell hordható darabokat  csinálni, hanem egy képzeletbeli világot lehet létrehozni...Ez sokkal közelebb áll hozzám. 

·      milyen érzés volt átvenni az év divattervezője díját?

·      Nagyon megtisztelő.Azért is örülök , mert a Glamour magazin díját a közönség szavazta meg nekem, míg ezzel ellentétben a Fashion Awards-on a szakma dönti el .Itthon persze ez egy elég szűk kör, de azért örülök nagyon hogy rám gondoltak!

·  és végül,hogy hogyan jellemezné pár szóban a stílusát?

·      Határozott, karakteres,  nőies, melankólikus.Talán ezzel a 4 szóval foglalnám össze tömören.:-)

Szólj hozzá!

2011.05.30. 20:19 Niks

Rosie ragyogása

Rosie Huntington-Whiteley Was Told to Lose Weight

A gyönyörű modell,Rosie Huntington-Whiteley a júniusi ELLE címlapján ragyog.A fotózáson Rosie így nyilatkozott:"Amikor elkezdtem a modellkedést sokkal nehezebb volt,hiszen még nagyon az elején jártam.Mondták,hogy nagyon érzéki vagyok és,hogy milyen szép baba arcom van...de a baba duci,ezért azt mondták,hogy ha valamit is el akarok érni ebben a szakmában akkor fogynom kell.Arra nem emlékszem,hogy nagyon sokat küzdtem a testemmel,de emlékszem,hogy mindig kérték,hogy fogyjak,fogyjak és bombáztak a tanácsaikkal.És ez kissé fájt nekem,ezért szerencsére elhatároztam magam"

 

Szólj hozzá!

2011.05.30. 17:00 sznj

A hét modellje - Rajzák Kinga

Ismét hétfő, ismét hét modellje, aki most nem más mint Rajzák Kinga a szlovák szupermodell. A models.com listáján a 37. legkeresettebb modellként tartják számon az egyre népszerűbb lányt, aki 1987. március 7-én született Szlovákiában, de gimnáziumba már ide Magyarországra pontosabban Győrbe járt. Karrierje nyolcadikos korában kezdődött, mikor Pozsonyban leszólította egy ügynök és mivel korábban már visszautasított egy ajánlatot, úgy gondolta ezúttal él a lehetőséggel. Először Japánban dolgozott, majd meghódította a divatfővárosokat is, mint New York, Párizs, London vagy Milano. Szerepelt már Vogue címlapon, Prada kampányban, és Chanel kifutón. A divathetek egyik állandó magyar résztvevője, ahol olyan neves divatházak show-iban tűnik fel mint a Dolce & Gabbana vagy a Givenchy. Lanvin, Burberry, Prada, Balenciaga, Alberta Feretti csak hogy néhányat említsünk azok közül, akiknek legújabb kollekcióit a kampányfotókon is ő népszerűsítette. Egy időre visszavonult, hiszen  a tanulmányaira akart összpontosítani / jelenleg London-ban szociológiát hallgat/ de vagy ő nem bírta divat nélkül, vagy a divatszakma nélküle, a lényeg hogy újra a kifutók ünnepelt csillaga.

Magasság: 177 cm

Haj: barna

Szem: kék

Ügynökségei:

New York: IMG

Párizs: IMG Paris

Milano: Why Not

Hamburg: Mega Agency

Tokió: Donna

Barcelona: Uno

Koppenhága: Scoop

London: Elite London

Szólj hozzá!

2011.05.29. 09:49 Niks

A nap képei

Címkék: karl lagerfeld

A nemrég készített sztár portrék amiket Karl Lagerfeld készített bőven kiérdemelték a nap képe címet.A fotók igaz,hogy fekete-fehérek de cseppet sem unalmasak!Ti mit szóltok a nagy Lagerfeld legújabb képeihez?(ha mindet szeretnéd megnézni akkor kattints IDE)





















 

 

Szólj hozzá!

2011.05.28. 18:15 Niks

NYEREMÉNYJÁTÉK

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása